Beeldig Nuth

Beeldig Nuth

Ontdek openbare kunstwerken in de gemeente Nuth. Via 'Beeldig Nuth' kunt u aan de hand van de plattegrond een eigen route samenstellen. Dit kan zowel te voet, per fiets, auto of paard.

> Meer info
De 'Dwergroute' en 'Schepenroute', van Wijnandsrade

De 'Dwergroute' en 'Schepenroute', van Wijnandsrade

Ontdek Wijnandsrade en wandel de Dwergroute (6 km) en ontdek de legende van het dwergje van de Blauwe Steen. Of wandel de Schepenroute (4,5 km) een cultuur historische route door de velden rondom Wijnandsrade en Swier. Het startpunt van beide routes is vanaf de Panhuijsstraat in Wijnandsrade (bij visvijver). Vanaf het startpunt volgt u vervolgens de blauwe (Dwergroute) of rode (Schepenroute) paaltjes. Download hieronder gratis de plattegrond met de wandelroutes.

> Meer info
De 'Droepnaasroute' in Vaesrade

De 'Droepnaasroute' in Vaesrade

In Vaesrade kunt u de 'Droepnaasroute' (7,5 km) wandelen. De route begint op het plein voor de Sint Servatiuskerk. Vanaf het startpunt loopt de wandelroute langs voormalige heidevelden, langs de Kathagerbeemden en een oud mijnspoor. Het startpunt van de routes is vanaf de Servatiusstraat in Vaesrade. Vanaf het startpunt volgt u vervolgens de rode paaltjes. Download hieronder gratis de plattegrond met de wandelroutes.

> Meer info
De 'Gröbberoute' en 'Kroedwösjroute' van Nuth

De 'Gröbberoute' en 'Kroedwösjroute' van Nuth

In Nuth vidnt u de 'Gröbberoute (9,5 km) en de 'Kroedwösjroute (6,5 km). De 'Gröbberoute' leid u door het gehucht Grijzegrubben en het beschermd dorpsgezicht Terstraten en het Platsbeekdal. Onderweg geniet u van vele diverse uitzichten. De 'Kroedwösjroute' voert u langs het industrieel erfgoed van Nuth afgewisseld met het agrarisch verleden. Het startpunt van beide routes is vanaf het Deweverplein in Nuth. Vanaf het startpunt volgt u vervolgens de blauwe (Gröbberoute) of rode (Kroedwösjroute) paaltjes. Download hieronder gratis de plattegrond met de wandelroutes.

> Meer info
De route van de 'Reus' en de 'Zevenmijlslaarzenroute' in Schimmert

De route van de 'Reus' en de 'Zevenmijlslaarzenroute' in Schimmert

Ontdek monumentaal Schimmert via de 'route van de Reus' (8 km), verwijzend naar de 38 m. hoge watertoren dat als baken in het landschap staat. De 'Zevenmijlslaarzenroute' (11,5 km) is de langste route in de gemeente Nuth. Onderweg monumentale boerderijen, appelgaarden en het gehucht Helle, waar u zich even in Frankrijk waant. Het startpunt van beide routes is vanaf het Oranjeplein in Schimmert. Vanaf het startpunt volgt u vervolgens de blauwe (Zevenmijlslaarzenroute) of rode (Route van de Reus) paaltjes. Download hieronder gratis de plattegrond met de wandelroutes.

> Meer info
De 'Kollebloomroute' en de route van de 'Vliegende bok' in Hulsberg

De 'Kollebloomroute' en de route van de 'Vliegende bok' in Hulsberg

De 'Kollebloomroute' (9 km) leidt u langs monumentale gebouwen in Hulsberg, maar ook door holle wegen en bermen met klaprozen door het boerderijrijke Aalbeek. De route van de 'Vliegende bok' (8 km) voert u door verschillende wijken waar de bekende bende 'de Bokkerijders' geen onbekende waren. Het startpunt van beide routes is vanaf het Wilhelminaplein in Hulsberg. Vanaf het startpunt volgt u vervolgens de blauwe (Vliegende Bok) of rode (Kollebloomroute) paaltjes. Download hieronder gratis de plattegrond met de wandelroutes.

> Meer info
Ruiter- en Menroute Nuth

Ruiter- en Menroute Nuth

We nodigen u uit om de gemeente Nuth te paard te ontdekken. De gemeente Nuth is genieten en tot rust komen. Kronkelende ruiterpaden laten u kennismaken met wisselende uitzichten. We dagen u uit om de natuur in u op te nemen. Ruik de bedwelmende geur van bloemen en planten. Laat u fascineren door de golven van de uitgestrekte korenvelden waar de wind overheen blaast. De route van Vaesrade wordt momenteel gehinderd door langdurige wegwerk-zaamheden. De route kan wel in een kortere vorm gereden worden.

> Meer info
Brochure 'Nuth heeft het!'

Brochure 'Nuth heeft het!'

Wilt u weten waar zich de leukste plekjes in Nuth bevinden? Download dan hier de brochure 'Nuth heeft het!' inclusief plattegrond met daarin meerdere ondernemers ingetekend die u graag van harte welkom heten. De brochure biedt daarnaast meer informatie over alles wat Nuth heeft!

> Meer info
Wandelgids Zuid-Limburg

Wandelgids Zuid-Limburg

Er zijn nog meer mooie wandelroutes in de gemeente Nuth. Bezoek daarom ook de website www.wandelgidszuidlimburg.com. Hier vindt u eveneens handige plattegrondjes waarmee u de omgeving van Nuth kunt ontdekken!

> Meer info