Film 'Nuth heeft het'! Kunst & Cultuur

Film 'Nuth heeft het'!

Bekijk de film en ontdek Nuth, want Nuth heeft kunst & cultuur, heerlijke restaurants, mooie wandel, fiets- en ruiterpaden, prachtige natuur, dromerige overnachtingsmogelijkheden, bijzondere evenementen en alles voor de paardenliefhebber!

> Meer info
Maison des Santons Kunst & Cultuur

Maison des Santons

De Santons zijn kleine Provençaalse figuren gemaakt door kunstenaars in Frankrijk en ontstaan rond het jaar 1800 als teken van burgerlijke ongehoorzaamheid. Modellen voor de figuren waren de eigen dorpsbewoners. In dit privé museum zijn een 1800 tal figuren te bewonderen waarbij het leven op het platteland in wisselende thema’s een grote rol speelt. Zaterdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Volgens afspraak (groepen).

> Meer info
Atelier Creatuurtje Kunst & Cultuur

Atelier Creatuurtje

Beelden in brons en keramiek en nog veel meer. Zelf iets moois maken of kopen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Voor jong en oud zijn er vele mogelijkheden: beelden in keramiek, brons, speksteen, mergel of gemaakt met textielversteviging, vilten, sieraden, glasfusen. Onze locatie is bovendien rolstoeltoegankelijk.

> Meer info
Kasteel Wijnandsrade Kunst & Cultuur

Kasteel Wijnandsrade

In een rustig dal tussen Nuth en Valkenburg spiegelen zich in eeuwenoude slotvijvers een sierlijk kerkje en een monumentaal kasteel. Waar je ook vandaan komt, het is altijd thuiskomen in Wijnandsrade. Een stichting beheert het kasteel en verhuurt momenteel 7 appartementen en 5 bedrijfsgebouwen. Het kasteel staat open voor het publiek en op afspraak kunnen er rondleidingen georganiseerd worden.

> Meer info
Boerderij- en heemkundemuseum Schimmert Kunst & Cultuur

Boerderij- en heemkundemuseum Schimmert

Het museum geeft u een uitgebreide blik in de Limburgse landbouwhistorie. Van eenvoudige werktuigen uit de 19e eeuw tot de zelfrijdende maaidorsmachine uit 1960. Het gehele jaar geopend op zondag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

> Meer info
Kroonluchteratelier De Rode Hoeve Kunst & Cultuur

Kroonluchteratelier De Rode Hoeve

Unieke collectie van 1000 oude en antieke kroonluchters. De gevarieerde collectie bestaat uit Maria Theresia kroonluchters, franse- en messing kroonluchters, zakkroonluchters, wandlampen en plafonnières. Tevens is er een serie nieuwe zakkroonluchters en Maria Theresia kroonluchters. Kijk voor openingstijden op www.kroonluchtercollectie.nl

> Meer info